Populaire stadsfietsen

Nederland is een echt fietsland. Er zijn zelfs meer fietsen dan inwoners. Van alle verschillende soorten is de stadsfiets nog altijd het meest populaire model. Dat komt doordat dit erg stevige en tegelijkertijd veelzijdige fietsen zijn. Over het algemeen zul je jaren vooruit kunnen wanneer je over een degelijke stadsfiets beschikt. Maar welke populaire stadsfietsen zijn er nou?

Verschillende soorten stadsfietsen voor uiteenlopende doeleinden

Zoals gezegd kun je een stadsfiets in principe overal voor gebruiken. Dat komt niet in de laatste plaats omdat er tussen verschillende modellen onderling behoorlijk wat verschil zit. Zo zijn er bijvoorbeeld stadsfietsen met en zonder versnellingen. De transportfiets, die een bagagedrager aan de voor- en achterkant heeft, wordt vaak gezien als een soort subcategorie. Dit type deelt namelijk veel eigenschappen met een stadsfiets. Je kunt qua budget ook alle kant op met een stadsfiets. Je hebt voor relatief weinig geld al een betrouwbare stadsfiets die je zonder problemen van A naar B zal brengen. Maar je kunt ook kiezen voor luxere modellen. Die hebben bijvoorbeeld een frame dat licht van gewicht is en meerdere versnellingen. De populaire stadsfietsen zijn er natuurlijk ook als elektrische fietsen.

Een betrouwbare stadsfiets is veelzijdig, stevig en robuust uitgevoerd. Daardoor uitermate geschikt voor de dagelijkse boodschappen en als degelijke schoolfiets.

De overeenkomstige eigenschappen van een stadsfiets

Een stadsfiets dient in de eerste plaats stevig te zijn en lang mee te gaan. Het is een prima aankoop als het op de verhouding tussen prijs en kwaliteit aankomt. Onderling kan er aardig wat verschil zitten tussen stads-fietsen. Over het algemeen hebben ze een bagagedrager, maar dat is lang niet altijd het geval. Er zijn modellen met en zonder versnellingen. Wel hebben alle stadsfietsen altijd een dichte kettingkast. Daardoor wordt al een groot deel van de stevigheid gegarandeerd. Want een open kettingkast is eigenlijk altijd een zwakke plek. Goede stadsfietsen hebben geïntegreerde lampen. Hierdoor hoef je geen losse set aan te schaffen en heb je altijd licht tot je beschikking. Het frame van een stadsfiets dient uiterst solide te zijn. Tegenwoordig zijn er modellen met een lager gewicht, die hebben vaak een frame van aluminium.

Een stadsfiets om mee naar school te gaan

Als je alle eigenschappen van een stadsfiets bij elkaar optelt, dan kun je concluderen dat dit een geschikte fiets is voor scholieren. Het zijn namelijk solide exemplaren die tegen een stootje kunnen. Ook springen stadsfietsen er bovenuit wat betrouwbaarheid betreft. Ze zijn onderhoudsarm en zullen je altijd naar je bestemming brengen. Verder is een bagagedrager onmisbaar. Om al deze redenen is een stadsfiets erg geschikt voor naar schoolgaande kinderen en zijn er dus ook populaire stadsfietsen.

Voor ouders met jonge kinderen is een stadsfiets erg geschikt

Als je met jonge kinderen op de fiets zit, dan heb je een stevig en betrouwbaar model nodig. Stadsfietsen zijn ideaal om kinderzitjes op te monteren. Vaders en moeders met nog jonge kinderen zullen daarom optimaal gebruik kunnen maken van een stadsfiets. Helemaal omdat op een heel aantal modellen versnellingen zitten. Daardoor kom je met wat meer gewicht op de fiets toch nog makkelijk vooruit. Het frame van een stadsfiets zal ook meer dan sterk genoeg zijn om één of twee extra kinderen te dragen.

In een drukke stad kun je niet zonder fiets

De stadsfiets heeft z’n naam natuurlijk niet voor niets gekregen. Alles wijst erop dat deze fietsen uitermate geschikt zijn voor gebruik in de stad. Dat komt niet in de laatste plaats door de solide constructie. Met een fiets ben je sowieso veel sneller dan met een auto als je door een drukke stad moet navigeren. Bovendien blijf je lekker in beweging en bespaar je op geld op brandstofkosten. Vergeet alleen niet een goed fietsslot bij je je fiets te kopen.

Ampler

Alle Ampler-fietsen worden geleverd met veel functies die het kopen en gebruiken zorgeloos maken. Met alle elektronica verborgen in het frame, ziet Ampler eruit als een gewone fiets. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je fiets te veel aandacht trekt als je hem buiten parkeert. Als u niet tevreden bent met uw fiets, kunt u deze binnen 14 dagen na ontvangst gratis retourneren en krijgt u uw geld terug.

Alle Ampler-fietsen hebben 2 jaar garantie op alle originele onderdelen, elektronica en accu. Frame en vork hebben een verlengde garantie van 5 jaar. Mocht er iets kapot gaan, dan bent u gedekt. Met onze slimme draadloze updates blijft de firmware in je fiets altijd up-to-date. Dit betekent dat je zelfs jaren na aankoop van een Ampler nog steeds de best mogelijke rijervaring met je fiets hebt.

Onze keuze binnen de populaire stadsfietsen:

Ampler Stellar is een unisex e-bike voor forensen. 

Stellar biedt je het comfort en de flexibiliteit van een lichtgewicht stadsfiets en de soepele en krachtige motorondersteuning van een slimme elektrische fiets. Of je nu snel van A naar B moet fietsen, heuvels op je route moet overwinnen of zware tassen op je fiets moet dragen, Stellar is altijd je trouwe metgezel. 

Amslod

Sinds 2015 is Amslod in razend tempo gegroeid tot een van de grootste e-bike merken van Nederland. U krijgt een fiets van grote kwaliteit, voor een fijne prijs. De elektrische fietsen van Amslod komen keer op keer als beste uit de test. De fietsen van Amslod komen rechtstreeks van de fabrikant, zonder tussenkomst van dure tussenhandel. Door het uitschakelen van die tussenhandel, bespaart u op extra kosten en bent u direct voordeliger uit.

Voor de beste indruk is het belangrijk dat u de fiets eerst uitvoerig probeert en test. Onze e-bike adviseurs zijn elke dag bij u in de buurt en komen vrijblijvend bij u zodat u alle Amslod fietsen in alle rust kunt proefrijden. Na aanschaf van uw fiets verlenen we gratis en uitgebreide service aan huis. Reparaties aan uw e-bike, kunnen immers het best gerepareerd worden door de fabrikant zelf. Waar u in Nederland ook bent; thuis, op uw werk of op uw vakantieadres in Nederland; onze mobiele servicemonteurs zijn altijd dichtbij. Bij Amslod krijgt u bij aankoop van een 2021 Launch Edition e-bike gratis 3 jaar volledige garantie op uw fiets.

Onze keuze binnen de populaire stadsfietsen:

De nieuwe 2021 Wellington MRX-600 is de perfecte combinatie van kracht en design. Met de extra krachtige middenmotor (80 N·m) kan deze fiets elke route aan. Uitgevoerd met ingenieuze krachtsensor biedt de Wellington MRX de meest natuurlijke fietservaring. De tijdloze en modieuze uitstraling van deze fiets maakt het geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Kalkhoff

E-bikes for daily use – Kalkhoff ontwerpt betrouwbare elektrische fietsen. Hiermee kun je je elke dag voor werk en vrije tijd moeiteloos verplaatsen. De wind voelen zonder er tegenin te hoeven trappen. Eenvoudig het verkeer inhalen. Moeiteloos, stressvrij, milieuvriendelijk.

Wanneer wij fietsen, voelen we ons heel wat vrijer. Elke dag opnieuw. Ten eerste, met deze fiets komen wij direct aan op onze bestemming. Zonder te moeten overstappen, parkeerplaats te moeten zoeken of te moeten wachten. Milieuvriendelijk en gezond en helemaal op eigen kracht. Als fietser kunnen we elke dag een andere weg inslaan. Ten eerste om de stad en de natuur opnieuw te ontdekken. Verrassende dingen te ontdekken. Om meer in contact te zijn met het leven. Vrijheid is lichtheid. En met onze krachtige e-bikes voelt die vrijheid nog lichter aan.

Onze keuze binnen de populaire stadsfietsen:

Endeavour 7.B Belt 45 BLX:

Bosch Performance Line Speed motor van de 4e generatie met 85 Nm

Inhoudsopgave

Bol.com Algemeen

Bol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Artikelen

e-bike

Gewone fiets of elektrische fiets? Volg je hart!

Heb jij afgelopen tijd ook die oervervelende tegenwind wel eens vervloekt? Als fietser heb je het in Nederland niet makkelijk. “Ik heb altijd wind tegen”, hoor je vaak. “‘s Ochtends heen tegen en ‘s middags is ie verdorie gedraaid”. Nu zal dat in de praktijk wel meevallen, maar feit is wel dat je van meewind meestal niet zoveel merkt, terwijl wind tegen er gelijk in hakt.

Lees verder »

Nooit meer wind tegen? Koop een e-bike!

Heb jij afgelopen tijd ook die oervervelende tegenwind wel eens vervloekt? Als fietser heb je het in Nederland niet makkelijk. “Ik heb altijd wind tegen”, hoor je vaak. “‘s Ochtends heen tegen en ‘s middags is ie verdorie gedraaid”. Nu zal dat in de praktijk wel meevallen, maar feit is wel dat je van meewind meestal niet zoveel merkt, terwijl wind tegen er gelijk in hakt.

Lees verder »
actie - sale

Tijdelijke Acties

In de wereld van elektrische fietsen, oftewel e-bikes, worden regelmatig tijdelijke acties gehouden om klanten te trekken en verkopen te vergroten. Hier worden alle acties

Lees verder »
achtergrond-algemeen

Veel gestelde vragen

E-Bikes, in de volksmond ook wel elektrische fiets genoemd, worden steeds populairder en het aanbod wordt ook steeds groter. Steeds meer mensen  hebben veel gestelde

Lees verder »
Vergelijk Producten