Populaire fietsroutes Drenthe

Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Veilige, comfortabele fietspaden, lekker vlak en je fietst zo van het ene landschap in het andere. Populaire Fietsroutes Drenthe vinden is heel eenvoudig. Er is ruim 33.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes uitgezet. Voor een kort fietstochtje zijn de knooppuntroutes ideaal. Fiets je een meerdaagse tocht, dan gebruik je het beste de Langeafstand Fietsroutes: LF-routes. Bekijk ons aanbod of plan je eigen route.

Knooppuntroutes

Ze zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de routes en de afstand. Heel Nederland is ‘bedekt’ met fietsknooppunten. Hiermee kun je eenvoudig zelf een fietstocht plannen. Maar je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes. In samenwerking met de toeristische regio’s presenteert nederlandfietsland.nl hieronder een fraaie selectie van deze thematische routes. Je kunt ze direct downloaden, ook voor de GPS.

LF-Routes

LF-routes ofwel Langeafstand Fietsroutes zijn bewegwijzerde fietsroutes, speciaal bedoeld voor trektochten en fietsvakanties. Ze sluiten naadloos aan op de fietsknooppunten. LF-routes – voluit Langeafstand Fietsroutes – zijn ideaal voor het plannen van je meerdaagse fietstocht. Er is zo’n 3900 km aan bewegwijzerde LF-routes door boerenland, over uitstrekte hei, door de stad of juist langs de kust. Lees de uitleg over de LF-routes of zoek meteen de route van jouw smaak op in onderstaand overzicht. De komende jaren verandert het LF-netwerk in een reeks LF-icoonroutes. Deze Langeafstand Fietsroutes hebben een sterk thema en hoge service en kwaliteit voor de vakantiefietser. Elke afzonderlijke route heeft een fietsgids, bijbehorende gratis app én een eigen website waar je o.a terecht kunt voor de mooiste bezienswaardigheden, leukste overnachtingsadressen en compleet verzorgde arrangementen. Meer over deze verandering lees je hier.

Natuurkampeerroutes

Ben je echt een buitenmens, en hou je van kamperen? Overnacht dan op de Natuurkampeerterreinen in Nederland: altijd in of aan een natuurgebied en zeer geschikt voor fietsers. Er zijn zeven meerdaagse routes langs Natuurkampeerterreinen. Op fietsvakantie gaan, dat is fluitend het landschap aan je voorbij zien trekken. Je hoeft alleen maar te trappen en verder niets. Voor veel mensen is een lange fietsreis de vakantie bij uitstek. Alles wat je daadwerkelijk nodig hebt, blijkt in twee fietstassen te passen. Het leven is ineens heel eenvoudig. 
 
Wie nog nooit op fietsvakantie is geweest, zou het eens moeten proberen. Hou je van kamperen? Overnacht dan op de Natuurkampeerterreinen in Nederland. Deze terreinen zijn zeer geschikt voor fietskampeerders: op elk terrein wordt tot 19.00 uur ’s avonds een plekje vrijgehouden voor fietsers of wandelaars. Je overnacht midden in de natuur op ruime, rustige plekken met veel privacy. Terwijl je lekker uitrust voor je tentje, geniet je van het groen om je heen. 
 

Uitgelichte fietsroutes in Drenthe

 

c0e242da3199f52fff0c468405814807820eb746

Drentse Bos fietsroute – 45,6km

Deze fietsroute – in de vorm van een acht – voert door bos en beekdal en voert langs voormalig kamp Westbork en de Radiosterrenwacht. Indrukwekkend in meerdere opzichten. Als je de telescopen bent gepasseerd fiets je het bos uit en het beekdal van het Amerdiepje in. Je doorkruist vervolgens boswachterij Grolloo met haar mooie vennetjes. De middeleeuwse dorpjes Schoonloo en Elp zijn het bekijken waard. Terug voert de tocht via esdorpje Amen en de uitgestrekte vlakte van het Groote Zand.

fietsroutes-drenthe-westerbergen

Echtener fietsroute – 37,0km

Bij deze route langs bos en hei, door esdorpjes en dwars door het stadscentrum van Hoogeveen start je in het middeleeuwse dorpje Echten met zijn prachtige havezathen. Je fietst vervolgens noordwaarts door boswachterij Ruinen. De route vervolgt richting Fluitenberg. Dit gehuchtje is de vindplaats van de kano van Pesse – de oudste boot ter wereld. Naar schatting is de kano zo’n 8000 jaar voor Christus gemaakt. Dan volgt een omschakeling naar de stadse drukte. Volop gelegenheid voor een korte stop of lunchpauze. Via de esakkers en veenkoloniën in Zuidwolde fiets je weer terug naar Echten.

Drents Heden en Verleden fietsroute – 44,5km

De naam geeft mooi aan waar het bij deze fietsroute om draait. Heden en verleden gaan hand in hand. Je fietst langs de oude, nog werkende korenmolen Zaandplatte (op zaterdag te bezichtigen), langs een schaapskooi met de dagelijks rond tien uur uittrekkende kudde en over de grote Benderse- en Dwingeloose heidevlakte. Dit is met 1200 hectare het grootste aaneengesloten zogenaamde ‘natte heide’ gebied van West-Europa.

Het heden zie je terug in bijvoorbeeld de moderne radiotelescoop; bij de bossen waar het ooit heide was en bij het gehandicaptenvakantiepark, dat ooit het onderkomen was voor degenen die het gebied ontgonnen en met bos hebben beplant. De route start in principe bij knooppunt 53, op de Brink in Ruinen. Eventueel is een stukje verderop een grote parkeerplaats op ‘De Kaamp’. Maar natuurlijk kun je bij een rondrit via knooppunten op elk punt ‘aanhaken’.

Inhoudsopgave

Bol.com Algemeen

Bol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Artikelen

e-bike

Gewone fiets of elektrische fiets? Volg je hart!

Heb jij afgelopen tijd ook die oervervelende tegenwind wel eens vervloekt? Als fietser heb je het in Nederland niet makkelijk. “Ik heb altijd wind tegen”, hoor je vaak. “‘s Ochtends heen tegen en ‘s middags is ie verdorie gedraaid”. Nu zal dat in de praktijk wel meevallen, maar feit is wel dat je van meewind meestal niet zoveel merkt, terwijl wind tegen er gelijk in hakt.

Lees verder »

Nooit meer wind tegen? Koop een e-bike!

Heb jij afgelopen tijd ook die oervervelende tegenwind wel eens vervloekt? Als fietser heb je het in Nederland niet makkelijk. “Ik heb altijd wind tegen”, hoor je vaak. “‘s Ochtends heen tegen en ‘s middags is ie verdorie gedraaid”. Nu zal dat in de praktijk wel meevallen, maar feit is wel dat je van meewind meestal niet zoveel merkt, terwijl wind tegen er gelijk in hakt.

Lees verder »
actie - sale

Tijdelijke Acties

In de wereld van elektrische fietsen, oftewel e-bikes, worden regelmatig tijdelijke acties gehouden om klanten te trekken en verkopen te vergroten. Hier worden alle acties

Lees verder »
achtergrond-algemeen

Veel gestelde vragen

E-Bikes, in de volksmond ook wel elektrische fiets genoemd, worden steeds populairder en het aanbod wordt ook steeds groter. Steeds meer mensen  hebben veel gestelde

Lees verder »
toerfiets

Populaire toerfietsen

Nederland is een echt fietsland. Er zijn zelfs meer fietsen dan inwoners. Van alle verschillende soorten is de toerfiets nog altijd een van de meest

Lees verder »
Vergelijk Producten